Bradmore House, for Kindred. Co-working, event space, restaurant, bar and kitchen, Hammersmith, London.

Bradmore House is a fine example of the English Baroque style, listed in 1954. It originated as an extension to a mansion known as Butterwick House. It was almost certainly built by Henry Ferne, Receiver General of Her Majesty’s Customs, who purchased Butterwick House in 1700 and lived there until his death in 1723. The new wing was intended for Ferne’s mistress, Mrs Anne Oldfield (1683-1730), the leading actress of the day.

The building has had several reincarnations, including being used as a bus terminus. Some fine wooden panelled rooms which were held by the Geffrye Museum in East London were re-installed in the house in 2002. 

When Anna Anderson and Sean Lever spotted Bradmore House, they thought it was the perfect home for their new venture, Kindred. Their concept a modern day campfire for city life, where human connection is prioritised and where the simple act of sharing food and conversation can build stronger and more resilient communities. Our design challenge to bring this new concept to reality with a series of spaces that felt appropriate for this vision. Anna Anderson, Co-founder said;

“We believe that community in London is hiding, and that we’re missing out. So we’re trying something. A three floor experiment of mixed spaces for you to use and share, as your living room, play room, kitchen and study... with kindred spirits doing the same.”

The venue is situated in Hammersmith, West London. The design reflects the different uses and characters of the three floors of the building. The lowest level is open to the public, with the middle and top levels reserved for members and their guests. 

The lowest level connects to the surrounding streets and to an outdoor terrace space. This level has an all day cafe/bar offering, from breakfast with great coffee, to all-day light plates and stone baked pizza in the evening. The design is contemporary, with a classic bar feel, including faux leather banquettes and marble surfaces with brass detailing.  

The design of the central level is intended to allow for a variety of functions. By day the space will facilitate co-working and in the evening will become a dining space, accommodating a special sharing meal, central to Kindred philosophy.  Bespoke tables will accommodate both, and a small stage is fully equipped for live music and performance. The design is simple and classic, revealing the listed walls of the building and the large Georgian windows and the finishes focus on warmth with timeless fixtures and furniture.

The upper level contains a series of elegant rooms intended to host meetings, quiet work and private dining but which can connect together for larger events. One of these rooms contains ornate original Georgian wooden paneling and cornicing. We intend to decorate these rooms with characterful colours and comfortable stylish furniture. 

The project started on site after an initial meeting in just seven months, a process which included tender and Listed Building Consent. It was finished on time in just 10 months.

We did this by assembling a strong design team and we promoted early contractor, sub-contractor and consultant input. The contractor was in the design team at a very early stage. Fundamental to the process was cost-checking design intent packages at an early stage, establishing a cost plan then finalising the detail design within fixed cost parameters. With this strategy we were able to avoid lengthly value engineering stages which often involve costly redesign and delays.

Sean Lever, Co-Founder at Kindred: “A huge amount of credit to Studioshaw, we gave them an almost impossible timeline and strict budget, but they delivered at every stage.”

Anna Anderson, Co-founder at Kindred: “Studioshaw have been wonderful to work with. From the very beginning they have understood our vision and have since worked tirelessly to bring it to life.”